AC показа 378 GT Zagato

Общи 13 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3500 посещения | без коментари

Сред многобройните премиери в Женева своя дебют направи и малка немска компания с краткото име AC, която представи серийно купе с дизайн от италианското ателие Zagato. Автомобилът не е съвсем нов и е почти идентичен с представения през 2009 г. в Женева представен Perana Z-One. Тъй като компанията Perana се оказа в лошо финансово положение и неспособна да произведе модела, дизайнът, сътворен от Zagato, премина във владение на AC, която създаде първия си нов модел от десетилие насам.
Купето е с 6,2-литров V8 двигател, познат ни от Corvette. Максималната му мощност е 439 к.с., достатъчна, за да изстреля автомобила от място до скорост 100 км/ч за по-малко от 4 сек. Моторът е куплиран с 6-степенна механична предавателна трансмисия.
378 GT Zagato е дълъг 4,39 м, широк е 1,90 м и е висок едва 1,2 м. Масата му е 1494 кг. 49% от нея тежат на предния мост, а останалото – на задния. Шасито е изградено от стоманени тръби, докато каросерията – от композитни материали.
Производството на новото купе ще започне по-късно тази година в Южна Африка. Цената му за Европа е 109 990 евро.
От компанията AC са заявили намерение да подготвят още няколко модела в най-близко бъдеще, включително и реплики на Ace Bristol Zagato и Ace-Classic. И двата автомобила ще бъдат произведени в ограничена серия.
Според сър Джеръми Макензи, шеф на АС, „Женева 2012“ е ново начало за марката, тъй като компанията е преживяла вече няколко фалстарта през последните години.


 
Ключови думи:   Corvette, zagato, Автосалон Женева 2012
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте